Claus Lunde

print
Claus Lunde
Ledende Partner (GA Executive Search)
MBA, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole,

 

Hvad jeg er optaget af i Green Andersen...

Jeg er leder og ejer af GA Executive Search som udspringer af Green Andersen Erhvervspsykologi. Mit særlige fokus er på det udviklingsmæssige aspekt i den transformationelle search- og rekrutteringsproces. Det optager mig at beskæftige mig med mennesker og virksomheder i udvikling. Over for mine kunder har jeg en tæt relation og fungerer som forretnings- og executive search-partner. Her bringer jeg mine ledelsesmæssige, kommunikative og analytiske kompetencer i spil når det handler om, at analysere opgaverne til bunds fra start. Der ligger en spændende udfordring i, at få defineret hvorledes man sikrer den bedste markedsføring af virksomheden for, at kunne tiltrække den rette ledelsesprofil.

Samtidig er jeg optaget af at være udviklingspartner for de mange lederkandidater, som vi løbende er i dialog med.

Hver opgave tilgås med stort personligt engagement og innovativitet. Det er vigtigt og motiverende for mig, at vi når frem til individuelle løsninger, der kan sikre, at vi finder den helt rigtige lederkandidat til vores kunder, hver gang.

 

Hvad jeg teoretisk og psykologisk er optaget af...

På vores arbejde indtager vi nogle roller, hvor vi ubevidst tilpasser os uanset på hvilket niveau, som vi befinder os. Bagved den adfærd vil der ofte være et uudnyttet potentiale, som ikke dyrkes i den konkrete rolle og virksomhed. Når man skifter fra én virksomhed til en anden, så sker der en udviklende transitionssproces. Den proces optager mig i særlig grad.

Fra det øjeblik at man har identificeret en kandidat og den personlige og tillidsfulde relation skabes, så begynder processen. Min opgave er at få identificeret hvor vidt den enkelte vil kunne matche det behov, som min kunde har. Og når det lykkes skulle det gerne mere end opfyldes. For den proces handler ikke alene om én kunde eller én lederkandidat. Det handler om starten på en værdifuld relation. Også for mig, personligt.

Alle mennesker har en personlighed, men man kan rent faktisk udvikle sin personlighed langt mere end hvad man måske er bevidst om. De erhvervspsykologiske og avancerede værktøjer, som vi bruger til persontest, beviser forskellen fra før- og efter et personligt udviklingsforløb.

Mit personlige mål er altid at vurdere den enkelte lederkandidat ud fra det potentiale, som personen har i forhold den konkrete opgave, som skal løses. Når den bevidsthed skabes hos den enkelte, så vises der ofte et potentiale, der i den nuværende stilling ikke er udviklet. Det potentiale motiverer til et jobskifte.

 

Det store karriereskifte og vejen hertil...

I slutningen af 2014 indfriede jeg min store drøm om at arbejde mere med den udviklende personlighed og rekrutteringsstrategi indenfor executive search. Et skifte der på alle måder er rigtigt for mig. Som konsulent har jeg opbygget en høj faglighed indenfor mit arbejdsområde og skabt mange målbare resultater, som jeg er stolt af. Skiftet til Green Andersen Erhvervspsykologi har skabt en enestående mulighed for, at udvikle nogle unikke search-, vurdering- og kvalificeringsprocesser i samarbejde med den erhvervspsykologiske høje faglighed, som vi besidder.

I 26 år var jeg i medie- og kommunikationsbranchen. Jeg udviklede mig fra menig billedjournalist til medlem af topledelsen inden for JP/Politikens Hus, Aller-Media m.fl.

Jeg har været en del af utallige undersøgende, dybdegående og fagligt tunge, journalistiske kampagner. Igennem dette arbejde har jeg lært metoder som er ganske nyttige i forhold til at identificere, hvor lederkandidaterne befinder sig i markedet og på diskret vis skabe kontakt uden at efterlade sig spor eller gøre for meget væsen af sig. Det er også her at arbejdet med databaserede researchmetoder har inspireret til vores forretningskoncept.

Som leder varetog jeg opgaver inden for HR, administration, personaleansvar og strategiske udviklingsområder foruden involvering i forretningsledelsen. I lederrollen på et højere strategisk niveau, var forhandling af større koncernaftaler én af kernekompetencerne.

 

Når transition udvikler ens personlighed

Det at finde frem til, at afdække og at vurdere mennesker i forskellige miljøer og sammenhænge er min hjemmebane. Mit ledelsesfokus handlede også om at transformere mange ældre ansatte til nye arbejdsområder og agere udviklingspartneren. Jeg har arbejdet med alt lige fra medarbejdertunge arbejdsområder til komplicerede ”turn around” processer i mellemstore virksomheder, hvor ny strategier og forretningsområder skulle opbygges og eksekveres. Udvikling af eksisterende- og rekruttering af nye talenter var en væsentlig del af hverdagen på både tunge specialist- og lederniveauer.

Som topleder gennemførte jeg adskillige coach- og mentorforløb. Igennem ledelsesforløbet, der strakte sig over 8 år, havde jeg en erhvervscoach tilknyttet i et psykologisk læringsforløb.

Uddannet ved Danmarks Journalistiske Højskole og senere suppleret med Franklin Covey forløb i de 7 gode vaner, MBA samt diverse udviklende mentor-, coach- og ledelsesforløb.